• Ελληνικά
  • English
  • Türkçe

ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ

8 ημέρες

1Η Μέρα : Συγκέντρωση στο χώρο του τελωνείου στις 07:45. Μετά τον έλεγχο ταυτοτήτων – διαβατηρίων θα αναχωρήσουμε για τα απέναντι Μικρασιάτικα Παράλια. Ύστερα από ένα ευχάριστο ταξίδι φτάνουμε στο Αϊβαλί , όπου μας παραλαμβάνει ελληνόφωνος ξεναγός. Επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και κατευθυνόμαστε προς τα Νότια Παράλια. Με ενδιάμεσους σταθμούς φτάνουμε στον σημαντικότερο τουριστικό κέντρο της περιοχής της Σμύρνης, το Κουσάντασι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση. Μετά το δείπνο όσοι το επιθυμούν θα συνεχίσουν μια βραδινή εξόρμηση για γνωριμία της πόλης.

2η Μέρα : Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε νοτιότερα στη χερσόνησο Ντιλέκ και φτάνουμε στον κόλπο που ποτίζεται από τον ποταμό Μαίανδρο. Καταλήγουμε στην πόλη Πριήνη. Ξενάγηση στην ιστορική πόλη (ναός Αθηνάς, ναός Δία ). Συνεχίζοντας νοτιότερα φτάνουμε σε έναν από τους πιο ωραίους και ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, τη Μίλητο. Πατρίδα του Θαλή και των φιλοσόφων Αναξαμένη  και Αναξίμανδρου. Θα δούμε τα λουτρά της Φαυστίνας, την μνημειώδη Πύλη της αγορά, την πόλη των Λεόντων. Αφήνοντας την Μίλητο θα έρθουμε στα Δίδυμα και αφού ξεναγηθούμε θα αφήσουμε τα εδάφη της αρχαίας Ιωνίας και θα περάσουμε στην αρχαία Καρία. Καταλήγουμε στην Αλικαρνασσό (Bodrum). Δείπνο–Διανυκτέρευση

3η Μέρα : Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο στο λιμάνι για μία ολοήμερη εκδρομή στο όμορφο Ελληνικό νησί την Κώ, πατρίδα του Ιπποκράτη. Θα ξεναγηθούμε στην χώρα, και εάν το επιθυμούμε μπορούμε να έχουμε προαιρετική εκδρομή στο Ασκληπιείο του νησιού. Η μεταφορά μας θα γίνει είτε με δελφίνι, το οποίο κάνει την απόσταση αυτή σε 15 λεπτά, είτε  με πλοίο συμβατικό που την κάνει σε μία ώρα. Επιστροφή το βράδυ στην Αλικαρνασσό. Εάν το επιθυμούμε μπορούμε να διασκεδάσουμε σε τοπικό κέντρο. Δείπνο–Διανυκτέρευση.

4η Μέρα : Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη της Αλικαρνασσού, το Μαυσωλείο του Πέρση Σατράπη Μαύσωλου, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, του οποίου δυστυχώς έχουν μείνει μόνο τα θεμέλια. Θα επισκεφτούμε το φρούριο του Αγίου Πέτρου, από τα τελευταία φρούρια των Ιπποτών της Ρόδου. Θα συνεχίσουμε για την όμορφη Μαρμαρίδα, χτισμένη πάνω στην αρχαία Φύσκο, μία πόλη της Ροδιακής Περαίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η Μέρα : Μετά το πρωινό θα περιηγηθούμε στην πόλη της Μαρμαρίδας, και θα έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τα ψώνια μας. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στην αρχαία Κάβνο. Εάν θέλουμε στο Ταλιάνι θα κάνουμε μία βόλτα στα κανάλια, τα οποία συναντούν την θάλασσα. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η Μέρα : Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε προς Βορρά και θα φθάσουμε στο Ντενιζλί. Θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε την πόλη. Στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Ιεράπολη (Παμούκαλε), όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και την ασυνήθιστη φυσική ομορφιά του τοπίου (το φρούριο του Βαμβακiού). Θα δούμε τις αβαθείς λεκάνες εκθαμβωτικής λευκότητας που τροφοδοτούν οι θερμές πηγές με ασβεστούχα άλατα που σκεπάζουν τα πάντα σαν καταρράκτες. Όσοι θέλουν θα περπατήσουμε μέσα στις λεκάνες αυτές με τα ζεστά νερά. Το βράδυ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο  – Διανυκτέρευση.

7η Μέρα : Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για την Σμύρνη, με ενδιάμεσους σταθμούς σε σημαντικές πόλεις. Άφιξη στην Σμύρνη, περιήγηση στην πόλη και στην αγορά της. Το βράδυ μπορούμε εάν θέλουμε να απολαύσουμε το ποτό μας στο περίφημο ‘Ασανσέρ’ που λειτούργησε πρόσφατα, με τους ήχους απαλής μουσικής, και θέα την Σμύρνη από ψηλά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Δείπνο  – Διανυκτέρευση.

8η Μέρα : Αφού πάρουμε πρωινό αναχωρούμε για το Αϊβαλί με ενδιάμεσους σταθμούς, από όπου θα πάρουμε το πλοίο στις 17.00. Ανάλογα με το χρόνο θα τελειώσουμε με τα ψώνια μας στην γνωστή αγορά του Αϊβαλιού.

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

Δίκλινο/Τρίκλινο: 465 €

Μονόκλινο: 595 €

Περιλαμβάνει: Εισιτήρια Αϊβαλί-Μυτιλήνη-Αϊβαλί. Διαμονή σε 4****  και 5***** ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο. Ελληνόφωνο ξεναγό, κλιματιζόμενο λεωφορείο. Ελληνίδα ξεναγό αρχηγό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Δεν περιλαμβάνει: εισόδους στους αρχαιολογικούς χώρους, το εισιτήριο μετάβασής μας στην Κώ, και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.